Travel Tag: mijn reisfavorieten

Ik kreeg van Reismuts.nl de vraag en de eer mijn vijf reisfavorieten mee te geven. Een concept dat in het leven geroepen werd door Marcella Molenaar. Aanschouw ze hier: mijn reisfavorieten!

1. De fijnste accommodatie

Meteen een moeilijke, want ik ben helemaal geen hotelganger. Met hostels, airbnb en couchsurfing heb ik meer ervaring. Maar dat is ook een vorm van accommodatie natuurlijk. Mijn favoriete accommodatie is het appartement dat we in Lissabon boekten via airbnb. Het appartement was dik in orde, maar ik kies het vooral vanwege het uitzicht. Het appartement ligt op dezelfde heuvel als het Castelo Sao Jorge, dus het was telkens een flinke helling om terug naar het appartement te gaan. Maar het uitzicht loonde keer op keer…

Lissabon
Het uitzicht op Lissabon van aan ons appartement.

2. De verrassendste stad

Dat moet Sarajevo zijn. Ik heb het veel backpackers horen zeggen: Sarajevo is de mooiste stad van de Balkan. Ze hebben gelijk! Het door minaretten gedomineerde centrum werkt als een teletijdmachine en schiet je 500 jaar terug in de tijd. Toch zijn er winkelfaciliteiten zoals in veel West-Europese steden. Eten en drinken is er heerlijk en spotgoedkoop en van op de omliggende heuvels heb je een prachtig zicht op de stad. Met andere woorden: ik zou onmiddellijk teruggaan!

Sarajevo
Uitzicht op Sarajevo.

3. De mooiste kunstlijnen

Als ik nog herinneringen had van mijn bezoek aan het Normandische Etretat, zou die kustlijn waarschijnlijk op één komen. Jammer genoeg was ik toen nog maar een kleine pagadder en ken ik de kust enkel nog van foto’s. Dus kies ik voor de kusten rond Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Een kustlijn met vegetatie die in Europa niet te evenaren is.

Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika.
Kaap de Goede Hoop. Het meest zuid-westelijke punt van Afrika.

4. Het onverwachte pareltje

Toen ik in mei 2014 in Athene aankwam, werd ik in het station opgewacht door mijn gastheren Ilias en Alexandros. “Kom, we gaan nog snel even langs de tempel van Poseidon op Kaap Sounion”, zeiden ze. Ik had totaal geen idee waar het zou zijn en wat ik er juist van moest verwachten, maar wat volgde was een zeer aangename verrassing.

Kaap Sounion nabij Athene
Zonsondergang bij Kaap Sounion.

5. De gaafste dieren

Na een nek-aan-nekrace tussen de struisvogels en de neushoorns, kies ik toch maar voor de neushoorns. In het Krugerpark konder we overdag  al erg dicht bij enkele neushoorns komen. Tijdens een nachtsafari werden we plots verrast door een agressieve papa-neushoorn. Terwijl de neushoorn aan jogtempo op onze jeep afliep, viel onze ranger stil met de jeep. Zelfs de ranger was lichtjes in paniek, maar geraakte bij een tweede poging toch veilig weg.

Ook ik geef de Travel Tag met plezier door. Meerbepaald aan Astoldbyl, BESABINE en Hetleefvaneef. Wat zijn jullie favorieten?

Advertisement

7 comments

  1. Prachtige reisbestemmingen allemaal, Toon, waar ikzelf nog nooit geweest ben. Behalve Etretat dan, was ook heel tof.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s