De nadelen van alleen reizen

Oké, even voor de duidelijkheid: dit is geen pleidooi om nooit alleen op reis te gaan. De voordelen zijn véél groter dan de nadelen. Maar er zijn natuurlijk wel enkele nadelen aan alleen reizen. 

Je hebt niemand om op terug te vallen

Dit is natuurlijk een eigenschap van alleen reizen, maar het is misschien ook het grootste nadeel. Alleen reizen is fijn, maar ook wanneer je tegenslag hebt ben je alleen. Als je ziek bent of net een trein hebt gemist kan het wel eens leuk zijn om even tegen iemand te kunnen zagen.

 Er is geen groepsdruk

Dit klinkt niet echt als een nadeel, maar soms is een beetje groepsdruk niet slecht. Bijvoorbeeld om toch nog een pintje te gaan drinken en uiteindelijk een legendarische avond te beleven.

Het is minder veilig

Gelukkig heb ik er nog geen ervaring mee, maar het is een feit dat je voor straatcriminelen interessanter als je alleen over straat loopt dan wanneer je met meer bent.

 Alleen vertrekken is niet prettig

Vertrekken is altijd fijn, maar afscheid nemen nooit. Al zeker niet als je helemaal alleen vertrekt. Een bijkomend nadeel is dat ik altijd zenuwachtig ben als ik op reis vertrek. Als ik alleen vertrek, is er niemand bij me om mijn zenuwen op uit te werken.

 Het is duurder

Na een aantal nachten in een dorm in een hostel is een rustig nachtje ook wel eens welkom. Maar een eenpersoonskamer is duurder dan andere kamers. Ook taxi’s en excursies zijn duurder als je de kosten niet kan delen.

 Eten is altijd wat zoeken

Zoals ik in mijn vorig bericht al zei: het moeilijkste van de dag is steeds eten. Alleen op restaurant gaan went wel, maar is toch nooit hetzelfde als met familie of vrienden gaan eten. Ook voor jezelf koken is niet altijd even simpel. Zeker als er geen plaats is in de koelkast van de jeugdherberg om de overschot te bewaren. Street food eten is de makkelijkste oplossing.

Je hebt niemand om ervaringen te delen

Gelukkig bestaat er tegenwoordig iets als internet! Instagram, facebook, twitter, snapchat, noem maar op!

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s